TULOSSA

Inishmaanin rampa.

Martin McDonagh - Kaisa Nissi


Inishmaanin rampa

Käsikirjoitus: Martin McDonagh

Suomennos: Sami Parkkinen

Ohjaus: Kaisa Nissi

AdAstra-teatterin vuoden 2017 päättävässä näytelmässä vieraillaan marraskuun pimeydessä Irlannissa Inishmaanin saarella, jossa suurimmat uutiset kerrotaan naapurisaaren juopoista ja epämuodostuneista lampaista, eikä poispääsyä ole kuin meriteitse.

Martin McDonaghin näytelmässä rujo Rampa-Billy elelee tätiensä kanssa kauppapuodissa ja käyttää aikaansa kirjoja lukien, kunnes uutiset naapurisaarelta saavat hänet unelmien perään. Kyläläisten juorut ja unelmat sekoittuvat totuuteen, kun Billyn kohtaloa pohditaan ja puidaan – viskiä ja solvauksia säästelemättä.

Inishmaanin rampa on tummanpuhuva, elämänmakuista huumoria sisältävä draama, jonka maailma on tyly, mutta joka samalla nostaa pienet ilot elämän tarkoitukseksi.

Ohjaaja Kaisa Nissi ohjaa AdAstra-teatterille nyt ensimmäistä kertaa. Nissi on aiemmin toiminut pitkään mm. ylioppilasteattereissa sekä monipuolisesti Keski–Suomen harrastajateatteritoiminnassa.

Rooleissa: Pekka Ahonen, Hannele Kemppainen, Aleksi Keurulainen, Jukka Kääntä, Senja Raappana, Eeva Sutinen, Kukka-Maaria Vassinen, Kyösti Vilkuna ja Esko Virkki

Valosuunnittelu: Mikael Minkkinen

Musiikki: Laura Lehtola

Lavastus: Jussi Niemelä

Puvustus, maskeeraus, hiukset ja tarpeisto: Työryhmä

Tekniikan ajo: Hanna Hämäläinen

Graafinen suunnittelu: Eija Haukka

Valokuvat: Niklas Isberg, Wahab Al Mousioe

Tuotanto: AdAstra-teatteri 2017

Esitykset

Kaikki esitykset klo 19.00 Baari Vakiopaineen teatteritilassa, Kauppakatu 6, Jyväskylä. Esityksen kesto n. 2h 20min tuntia väliaikoineen.

Pe 17.11. (Ensi-ilta)
Su 19.11.
Ke 22.11.
To 23.11.
La 25.11.
Su 26.11.
Ke 29.11.
Pe 1.12.
La 2.12.
Ke 6.12.
La 9.12.
Ke 13.12.
Pe 15.12.
La 16.12.
Ke 20.12.
To 21.12.

LIPUT 12 € / 10 € Ryhmälippu (väh. 8 henkilöä) 9 €/kpl, ryhmälippujen varaukset osoitteesta kirstu(a)adastrateatteri.fi tai puhelimitse. Veikkauskortilla 2 € alennus normaalihintaisesta lipusta. AdAstra-teatteri kuuluu KeHY ry:n 5 €:n rinkiin.

Varaukset: AdAstran numerosta 045-7872 5350 klo 12-18 tai sähköisen lipunvarauksen kautta: http://www.adastrateatteri.fi/ (avautuu myöhemmin)

Maksuvälineet: Käteinen, paperiset Smartum-kulttuurisetelit sekä yleisimmät pankki- ja luottokortit.

Seuraa meitä Instagramissa: #adastrateatteri

Kevät 2018: Suurin on rakkaus

Laura Ruohonen – Joanna Heinonen

Suurin on rakkaus

Kesä 2018: Supermarsu pelastaa Itämeren silakat – koko perheen lastennäytelmä

Paula Noronen – Susanna Haavisto – Juha Tikka – Jani Ahonen

Supermarsu pelastaa Itämeren silakat

Kuva: Salla Mikkonen

Kun 11-vuotias Emilia palaa kouluun kesäloman jälkeen, rehtori ilmoittaa koulurakennuksessa olevan hometta ja koulun siirtyvän tilapäisesti kelluvaan rakennukseen Vuosaaren edustalle. Mutta tämä on vasta alkusoitto muutosten syksylle. Äiti on päättänyt löytää itselleen poikaystävän ja Emilian harmiksi heidän kodissaan alkaa viihtyä liiankin usein ruokaa ärsyttävästi mässyttävä Pertti. Lisäksi Emilian paras kaveri Simo värvätään konsulttiyritykseen töihin ja hän muuttuu aivan kummalliseksi: puhuu outoja, pukeutuu miesten pukuun ja hänelle kasvavat isot hauikset. Kaiken kukkuraksi Emilia saa kaikkien aikojen supermarsutehtävän: hänen pitäisi pelastaa Itämeri! Onko tämä tehtävä jopa Supermarsulle liian hankala?

Koko perheen lastennäytelmän ensi-ilta kesäkuussa 2018!

YHTEISTYÖSSÄ

Veikkaus

 

TULOSSA OHJELMISTOON

Martin McDonagh: Inishmaanin rampa

Ensi-ilta marraskuun 17. päivä 2017 baari Vakiopaineessa
Ohjaus: Kaisa Nissi

Laura Ruohonen: Suurin on rakkaus

Ensi-ilta helmikuussa 2018 baari Vakiopaineessa
Ohjaus: Joanna Heinonen

Paula Noronen: Supermarsu pelastaa Itämeren silakat

Ensi-ilta kesäkuussa 2018 Mäki-Matin perhepuistossa
Ohjaus: Jani Ahonen